La ce este bun un sistem de alarma wireless?

Achizitionarea si alegerea unui sistem de alarma este un aspect important si dificil. Comunicarea intre componente poate fi wireless sau prin cablu. Ambele sisteme se gasesc pe piata produse de diverse branduri din domeniu. Dar sa analizam avantajele si dezvantajele fiecaruia dintre cele doua sisteme de alarma, cele cu si fara fir.
     

Avantajele unui sistem de alarma wireless

In primul rand, sistemele de alarma wireless sunt vazute ca si solutie de viitor, fiind cea mai recenta tehnologie. Cu timpul tehnologia prin cablu probabil va disparea in totalitate. O conexiune de tip wireless, reduce riscul de sabotaj la minim. Nu exista cabluri pe care eventualele persoane rauvoitoare sa le poata taia. Un alt avantaj este constituit de usurinta in instalare si montaj. Nu exista cabluri, ceea ce face totul mult mai usor! Dezavantajele unui sistem de alarma wireless Primul dezavantaj pe care-l notam in cazul unui sistem de alarma wireless este bruiajul. Bruiajul frecventelor este o hiba de care rauvoitorii ar putea profita.


Faptul ca posibilitatea de comunicare a componentelor este redusa la nivelul ariei de comunicare wireless, reprezinta deasemenea un dezavantaj fata de un sistem de supraveghere cablat care poate comunica pe distante mai mari. Combatitibilitatea componentelor unui sistem de alarma wireless este redusa, in general producatorul de centrale fiind cel care ofera solutiile deasemenea pentru celelalte componente ale sistemului. Pretul si aria de selectie restransa sunt alte doua dezavantaje. Gama din care poti alege un sistem de alarma wireless este mult mai mica fata de un sistem cablat, iar pretul va fi mai piperat.

     

Avantajele unui sistem de alarma pe cablu

In primul rand, trebuie sa recunoastem ca un sistem de supraveghere cablat are un cost mai mic decat un sistem de tip Wireless, existand deasemenea o gama mult mai larga de produse disponibile pe piata.

Compatibilitatea intre componentele unui sistem de alarma cablat este mult mai mare, putand fi folosite componente produse de diverse branduri, lucru mai greu de facut la un sistem de supraveghere wireless. Distanta cablurilor unui sistem de supraveghere analogic poate fi decisa in functie de necesitati spre deosebire de un sistem wireless unde distanta va fi fixa.

Sistemele de supraveghere cablate au o dificultate mai mare in instalare decat cele wireless si pot avea costuri suplimentare pentru mascarea sau ”crearea” traseului pe unde vor merge cablurile, fiind astfel nevoie de o firma de specialitate care deasemenea inseamna un cost suplimentar.


SISTEME DE SECURITATE

si Supraveghere video
Cumpara acuma
in rate la 0%