Cum alegem un sistem de alarma bun

De cele mai multe ori, pentru a adauga un plus de securitate locuintei, protejandu-ne impotriva potentialilor infractori, avem nevoie de alarma de casa, care sa avertizeze cu privire la eventuale atacuri din exterior. Daca pana nu demult numai firmele si institutiile publice aveau la dispozitie cele mai bune sisteme de alarma, in prezent, foarte multe resedinte private sunt protejate cu ajutorul acestor solutii.
Daca va numarati printre proprietarii care doresc sa evite stresul intrarilor prin efractie si doriti sa stiti unde gasesc cele mai bune sisteme de alarma pentru casa majoritatea utilizatorilor, nu mai ramane decat sa va orientati catre un produs de calitate. Din moment ce oferta de pe piata este foarte diversificata, este posibil sa intampinati unele dificultati in alegerea modelului corespunzator. De aceea, va prezentam cateva criterii de selectie esentiale pentru a va ajuta sa aveti o optiune inspirata.

Tipul: reprezinta unul dintre primele argumente care trebuie discutate. In general, indiferent de tipologie, orice sistem de alarma de casa are o configuratie similara: centrala de alarma(panoul de control), tastatura( care permite activarea/dezactivarea), telecomanda, sirenele, senzorii de intrare( plasati la usi si geamuri) si detectoarele de miscare. Majoritatea variantelor care pot fi cumparate includ si un buton de panica, pentru a permite anuntarea firmei de pasa zi protectie cu privire la o eventuala intruziune.
In functie de conexiunea cu unitatea centrala de monitorizare, pot exista: sisteme de alarma pentru casa pe linie telefonica fixa si sisteme de alarma wireless, conexiunea facandu-se prin unde radio(GPRS) sau prin semnale celulare(Global System for Mobile communications – GSM). Avantajul clar il au exemplele wireless, deoarece nu includ cabluri care pot fi taiate si nu permit astfel sabotarea alarmei din exterior.

Monitorizarea sistemului: se poate realiza in trei moduri principale si se refera la felul in care este anuntat un potential eveniment. Bineinteles, cel mai bun sistem de alarma trebuie sa fie capabil sa avertizeze eficient atat proprietarul, cat si firma de paza si protectie care a fost angajata.
Asadar, anuntul se poate face similar cu modul in care detectorii transmit informatia la panoul de control: printr-o linie telefonica fixa, caz in care sistemul include un comutator telefonic ce apeleaza firma de interventie rapida si/sau telefonul proprietarului, prin conexiune GSM, celulara, care poate transmite fie mesaje SMS sau chiar vocale si prin internet, cu ajutorul unui comutator specific.
In ultima vreme, are intaietate o alarma de casa GSM, din aceleasi considerente de eficienta, pentru ca nu permite bruiajul intre sursa si receptor decat in conditii exceptionale.

Functionalitatea: constituie un domeniu foarte vast, pe care vom incerca sa il explicam pe scurt. In primul rand, atunci cand va pregatiti pentru instalare la alarma de casa, este indicat sa optati pentru un sistem cat mai rezistent la factorii de mediu. Senzorii nu trebuie sa se activeze cand detecteaza miscari determinate de circulatia aerului sau miscari ale animalelor mici, mai ales in cazul in care detineti si un animal de companie.
Controlul si activarea trebuie sa fie posibile nu numai din tastatura, ci si din telecomanda, oferindu-va mai multa flexibilitate la intrebuintare. In caz de incident, este vitala o alarma acustica de exterior, securizata corespunzator impotriva factorilor climatici si a vandalismului.
In cazul in care sursa principala de alimentare este sabotata sau intrerupta, alarma trebuie sa functioneze autonom pe baza de acumulatori, cel putin 24 de ore. Din punct de vedere al adaptabilitatii, un bun sistem de alarma pentru casa trebuie sa permita conectarea la senzori suplimentari, camere de luat vederi si sa includa o optiune cu armare pentru perimetru(STAY), utila noaptea.

Dotarile ofertei: necesita o atentie deosebita, deoarece foarte multe sisteme de alarma pentru casa nu pot fi achizitionate in pachet complet. Asta inseamna ca veti primi un kit standard, de obicei incluzand centrala, tastatura, transformatorul, acumulatorul si cutia, urmand ca ulterior sa va alegeti senzorii, numarul acestora, camerele de luat vederi, daca doriti sa upgradati produsul. Asadar, cand intalniti o oferta convenabila, verificati mai intai ce contine aceasta, cate componente si ce tipologii.
In caz contrar, veti fi dezamagiti ca trebuie sa cheltuiti fonduri suplimentare pe celelalte parti ce trebuie integrate. Bineinteles, senzorii, camerele video si restul itemilor pot fi achizitionati separat si nu costa prea mult, insa trebuie sa va asigurati de compatibilitatea acestora cu sistemul deja detinut.

Costul: poate varia nu numai in functie de brand si de dotarile ofertei, ci si in raport cu sursa din care veti procura produsul. Referitor la raportul pret/calitate, regula se aplica neaparat pentru cei mai apreciati producatori, acestia avand deja o traditie a investitiilor in inovatii tehnologice si venind mereu cu propuneri ultra-performante. Daca intalniti un sistem de alarma wireless ieftin si bun este indicat sa il achizitonati, chiar daca nu include senzorii.
Asadar, daca ati decis care este cel mai bun sistem de alarma GSM pentru locuinta dumneavoastra sau pur si simplu doriti sa gasiti alarma pentru casa conventionala, va recomandam sa le cumparati de pe internet. Putine magazine vand orice tip de produs, drept pentru care, mediul online este mult mai potrivit pentru o achizitie inspirata. Totodata, pretul poate fi mai bun, iar daca nu ati primit ceea ce va doriti pentru domiciliu, puteti returna sau substitui fara probleme pachetul.



SISTEME DE SECURITATE

si Supraveghere video
Cumpara acuma
in rate la 0%